Una trentena de càmpings de les comarques gironines (aproximadament el 40% dels establiments de l'Associació de Càmpings de Girona) obriran perAssociació de Càmpings de Girona Setmana Santa Dinou d'aquests càmpings estan situats a la costa i deu a l'interior. «Hi ha optimisme perquè després de l'anunci de la lliure circulació hi hagut moltes reserves de clients catalans. La gent té moltes ganes de sortir i cal tenir en compte que anar de càmping és una de les millors opcions que hi ha, amb instal·lacions a l'aire lliure i possibilitat de tenir contacte amb la natura i fer esport, una tendència que ha anat a l'alça durant la pandèmia», destaca el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra.

Tot i que molts càmpings depenen del turisme internacional, el turisme català ha anat a l'alça. «Moltes persones de Catalunya que no havien anat mai de càmping van fer l'estiu passat un tast d'aquesta opció i els ha agradat molt. Alguns d'aquests clients després de provar-ho aquesta Setmana Santa repeteixen», indica Gotanegra.

Avançar en les vacunes

Avançar en les vacunes En relació amb el turisme internacional, el president de l'Associació destaca la necessitat que s'avanci tan ràpid com sigui possible en les vacunacions i en el carnet d'immunitat. Una part del sector depèn en gran mesura del turisme estranger.

Gotanegra recordava també que els càmpings han aplicat per fer front al covid-19 grans mesures de seguretat, tant les establertes per llei com de reforç impulsades per l'Associació de Càmpings de Girona, i «poden oferir tranquil·litat i protecció, a més de la gran qualitat que cada any destaca, amb un gran nombre d'inversions en millores i reformes per seguir sent capdavanters».

Els càmpings gironins ofereixen en total unes 135.000 places d'allotjament.