Satisfacció i optimisme al pirineu de les comarques de Girona amb les "bones ocupacions" que hi ha hagut tant a les pistes com a l'hostaleria. Entre Vallter, Vall de Núria i la Molina s'han venut més de 3.000 forfets, tots ells a través de la web, ja que no es podia adquirir presencialment a les pistes. "La veritat és que estem molt satisfets i encarem amb moltes ganes el que queda de temporada", assenyala la cap comercial de Vallter 2000, Carol Torres. L'hostaleria també ha estat una de les grans beneficiades de l'obertura. Torres explica que ha arribat a ocupacions d'entre el 80 i el 90%. A banda dels esquiadors destaca l'afluència de persones que s'han acostat a fer raquetes o simplement a "tocar neu" i que han omplert els aparcaments.

Malgrat que amb prou feines queda temporada, la fi del confinament comarcal ha donat ales a les estacions d'esquí del pirineu gironí que han recuperat una imatge similar a l'habitual. Els aparcaments de Vallter 2000 s'han omplert de vehicles aquest cap de setmana. Tant el de dalt, destinat als esquiadors que havien comprat forfet, com els de baix de l'estació que estaven plens, majoritàriament de famílies que venien a "tocar neu". A banda, molts amants de les raquetes i el senderisme també s'hi han acostat aquest cap de setmana.

Des de l'estació ripollesa es mostren "molt satisfets" amb les ocupacions que han tingut, tant a les pistes com a l'hostaleria de la zona, que ha arribat a omplir entre el 80 i el 90% de l'oferta disponible. De fet, hotels i restaurants de poblacions com Setcases, Camprodon o Ribes de Freser al Ripollès, o Puigcerdà, Alp o Das a la zona de la Cerdanya han "treballat molt" aprofitant l'aixecament del confinament comarcal.

La responsable comercial de Vallter 2000, Carol Torres, explica que estan "molt contents" amb la resposta de la gent i que tenen "molta confiança" de cara als dos caps de setmana que queden de temporada d'hivern i més tenint en compte que ha nevat i que hi ha la Setmana Santa. "Hi confiem molt tot el sector, perquè el confinament ha estat molt dur", remarca.

"Hi havia moltes ganes"

Entre els esquiadors tots coincidien en assenyalar que tenien "moltes ganes" de poder tornar a les pistes. La Sandra Balaguer ve de Barcelona i explica que l'any passat no van poder anar-hi malgrat que ho tenien planejat i van haver de deixar a la meitat el curs d'esquí dels seus fills. "A la que ens han deixat, hem vingut", explica.

En Joan Fernández també ve de fora la comarca. És de Torelló i concreta que procurarà venir tots els dies que pugui fins que acabi la temporada. "Avui ens venim a treure el cuc, però aprofitarem fins l'últim moment", assenyala.

Mesures anticovid

La sensació majoritària dels esquiadors és la de tenir "molta seguretat". Tots destaquen el fet que a l'aire lliure es fa difícil contagiar-se. A més, tots ells han d'anar amb mascareta i respectant les distàncies de seguretat. Torres remarca que aquest any només es pot comprar el forfet a través d'internet i això limita les aglomeracions a les taquilles.

Més de 3.000 forfets venuts

A falta de saber el nombre final, entre la Molina, Vall de Núria i Vallter aquest cap de setmana s'han venut més de 3.000 forfets. Cal tenir en compte que no s'han calculat els de temporada ni els de darrera hora. En concret, a la Molina se n'han venut uns 2.300, a Vallter més de 400 i a Vall de Núria també uns 400 durant el cap de setmana.

Torres explica que confien que, si no hi torna a haver un tancament, hi haurà una "molt bona ocupació" de cara als dos caps de setmana restants, i per tant, confia a millorar el nombre de forfets venuts.