La pressió hospitalària dels centres sanitaris gironins va en augment després d'uns dies de breu respir. Segons les dades proporcionades pel Departament de Salut, els hospitals de Girona han sumat en les últimes hores vuit nou pacients ingressats per covid-19. En total, en aquests moments hi ha 169 persones hospitalitzades. Entre l'11 i el 17 de març havien estat 179, i la setmana anterior s'havien situat en 177

El dia anterior, però, va ser exactament el mateix nombre, vuit, les altes que es van produir als hospitals de la Regió Sanitària de Girona. Per tant, la situació actual dels ingressats s'ha igualat a la de dos dies enrere. Així mateix, el nombre de gironins ingressats a l'UCI ha disminuït en tres i s'ha situat en un total de 32, després de registrar durant dos dies consecutius 35 pacients ingressats.

D'altra banda, l'última actualització de les dades ha confirmat 112 nous positius per coronavirusa Girona, situant el nombre total de casos a 62.600. Respecte a les dades del dia anterior, la xifra de positius ha augmentat un 23%

Pel que fa a les defuncions, s'apropen a les 2.000 totals des de l'inici de la pandèmia, ja que les dues últimes víctimes mortals registrades han elevat la xifra fins a les 1.991 persones. D'aquestes, la gran majoria s'han produït a hospitals o centres sanitaris (1.077), seguit de les residències geriàtriques (279) i dels domicilis particulars (177). A més, hi ha 458 morts que no s'han classificat. Contextualitzant la situació, ahir es van declarar 13 defuncions; entre l'11 i el 17 de març se'n van declarar 11; i la setmana anterior n'hi havia hagut 24.

Pel que fa al risc de rebrot, després de mantenir-se estable a Girona en el recompte anterior, torna a pujar dos punts, fins a 190. Aquest mateix indicador era de 157 entre la setmana del 4 al 10 de març. D'altra banda, la velocitat de propagació del contagi (Rt) segueix pujant, aquest cop una centèsima, i se situa en 1,12, mentre que en l'interval anterior era de 0,84. A més, el municipi català amb l'Rt més elevada es troba a les comarques gironines: es tracta de Banyoles, amb 2,67. És a dir, que per cada 200 banyolins contagiats amb el virus, se n'infecten una mitjana de 267.

Tornant a les xifres de la Regió Sanitària gironina, la taxa de confirmats per PCR i TA és de 89 per cada 100.000 habitants, i la incidència a 14 dies és de 168 (185 en l'interval anterior). Finalment, el 5,91% de les proves realitzades dona positiu.

Les primeres dosis, frenades

D'ençà de la suspensió del subministrament de l'AstraZeneca, la vacunació de les primeres dosis ha disminuït notablement, i en les últimes hores només se li ha proporcionat a tres persones, elevant el nombre total de primeres dosis a 68.493. En canvi, el ritme de vacunació de la segona dosi segueix in crescendo i la xifra total gironina és de 34.289, 185 més que fa 24 hores, segons les dades proporcionades per Salut.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus