Els Mossos d'Esquadra

L'arrestat, que tenia antecedents policials, ha ingressat a presó. Els Mossos de la comissaria d'Olot han descobert que a més, tenia el permís de conduir retirat.

El detingut és un home de 40 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Toulouse (França) a qui acusen de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i dos delictes contra la seguretat viària per conduir temeràriament i amb el permís retirat judicialment.

Els fets es van desencadenar, com va informar Diari de Girona, el dia 1 de març

quan els Mossos van rebre un avís de la Policia Local de Ripoll alertant-los que un vehicle, amb plaques de matrícula franceses, havia fugit d'un control que havien establert dins el nucli urbà. El cotxe circulava a gran velocitat i de forma temerària en direcció Sant Joan de les Abadesses.

Els Mossos van alertar totes les dotacions policials per intentat localitzar el vehicle escàpol. Una patrulla de -mossos, que estava fent un control de pas a l'entrada de Sant Joan de les Abadesses, va veure el cotxe circulant a gran velocitat direcció Camprodon.

Unes hores més tard, una patrulla va veure el vehicle aturat al voral de la carretera C-38 (Molló), a l'alçada del punt quilomètric 24, i el conductor deixava diverses bosses a terra.

L'individu, quan va observar la presència policial, va pujar al vehicle i novament va fugir a gran velocitat, amb la porta del maleter oberta i deixant-se les bosses a terra. Els agents van detectar que el vehicle tenia alguna incidència mecànica ja que durant la fugida li van sortir guspires d'una de les rodes.

El cotxe va poder circular només un quilòmetre i mig fins que va quedat aturat, ja que tenia la roda punxada. El seu conductor va fugir camps a través per evitar ser enxampat pels Mossos.

Els agents, després de fer la recerca amb resultat negatiu, van traslladar el vehicle a la comissaria de Ripoll per inspeccionar-lo.

De resultes de l'escorcoll del turisme, els Mossos hi van trobar gairebé 3 quilos d'haixix ocults en compartiments a la part davantera del vehicle.

Els agents van iniciar la investigació per identificar i localitzar l'autor dels fets.

Amagat a Besalú

La investigació va donar els seus fruits el passat dia 20 de març quan els agents van saber que el fugitiu estava allotjat en un establiment hoteler de Besalú i el van detenir. També van comprovar que el detingut tenia el permís de conduir retirat judicialment des del dia 23 de gener del 2019 a l'estat francès.

El detingut, a qui li constaven antecedents, va passar el mateix dia 20 a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, qui en va decretar el seu ingrés a presó.