26 de març de 2021
26.03.2021
Diari de Girona

Els hotels gironins preveuen ocupacions de més del 90% al Pirineu per Setmana Santa

A la Costa Brava s'espera arribar al 80%, tot i que el nombre d'establiments oberts varia segons la zona

25.03.2021 | 22:58
Els hotels gironins preveuen ocupacions de més del 90% al Pirineu per Setmana Santa

La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines preveu unes ocupacions d'entre el 90 i el 95% al Pirineu gironí i en zones d'interior i entre un 70 i un 80% a la Costa Brava de cara a la Setmana Santa. Aquestes xifres contrasten amb les dades d'ocupació que hi haurà a ciutats com les d'Olot (un 60%) o Girona (un 66%), que són lleugerament més baixes que la mitjana. Pel que fa a establiments oberts, es calcula que al Pirineu gironí obriran pràcticament tots els allotjaments, mentre que a la Costa Brava n'hi haurà més d'un 60%. Des de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines es veu la Setmana Santa com un moment «clau» per poder iniciar la temporada amb estabilitat.

El nombre d'establiments oberts és molt desigual en funció de la zona on es troben. Al Pirineu gironí obriran un 100% dels allotjaments que hi ha al Ripollès i la Garrotxa i un 85% dels que hi ha a la Cerdanya.

Pel que fa a la Costa Brava, la diferència és abismal en funció de la zona. A l'Alt Empordà també obriran tots els establiments, mentre que a la zona centre ho faran un 60%. Per contra, a la Costa Brava sud només hi haurà un 10% de les empreses que han decidit recuperar la seva activitat. Pel que fa a la ciutat de Girona i la rodalia, un 60% dels hotels aixecaran la persiana aquesta Setmana Santa.

Pel que fa a les cases de turisme rural, les previsions d'ocupació també són molt elevades amb un 90% de les places reservades. També obriran un 90% dels establiments, ja que el 10% restant són allotjaments amb molta capacitat (d'entre 15 i 20 places) i no s'ajusten a les limitacions de grups bombolla.

La majoria de visitants per aquesta Setmana Santa serà de la zona metropolitana de Girona, ja que el confinament perimetral de Catalunya impedeix que hi hagi turistes de fora de la comunitat autònoma. En segon lloc hi haurà un 15% de turistes provinents de la Catalunya Central i també s'esperen estades d'habitants de la mateixa demarcació de Girona, de Lleida i de Tarragona. L'estada mitjana prevista és d'entre dos i tres dies.

Les restriccions de mobilitat perimetral a Catalunya també ha afectat a la mobilitat internacional. Per una banda, l'aeroport encara té una activitat testimonial, a l'espera que al maig comencin a arribar els primers turistes d'altres països. Pel que fa als creuers, ja s'han cancel·lat el 40% de les escales previstes al port de Palamós per aquest estiu. De les 49 que hi havia previstes, només en queden 29.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook