Els Mossos d'Esquadra han detingut una parella in fraganti quan intentaven robar els diners que una dona acabava de treure en un caixer a Palafrugell.

Els detinguts van vigilar i seguir la víctima, una dona d'edat avançada que anava sola, a qui van intentar robar 600 euros que tenia guardats al moneder quan entrava en una botiga.

Els arrestats són una dona de 30 anys i un home de 24 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Vila-seca (Tarragonès), a qui ?acusen de ser els presumptes autors d'un furt en grau de temptativa.

Els fets van tenir lloc el migdia del dimecres 24 de març, quan agents de seguretat ciutadana de la comissaria dels Mossos de la Bisbal d'Empordà que feien patrullatge preventiu en una de les zones comercials de la població de Palafrugell, van detectar un turisme amb una parella en actitud vigilant.

Seguiment dels sospitosos

Arran dels fets, els Mossos d'Esquadra també van fer activar efectius de paisà que els va fer un seguiment discret fins al carrer Torres Jonama del centre de Palafrugell, on van aparcar el cotxe, van baixar i es van situar darrere una dona gran que operava en un caixer automàtic d'una entitat bancària.

Tot seguit, els policies van observar com aquesta parella seguia la dona. Concretament, la jove caminava al compàs dels passos de la víctima per evitar ser descoberta, mentre que l'home es va situar darrere d'elles.

Quan la dona d'edat avançada es va aturar per entrar en una botiga de la població la jove va aprofitar per obrir-li la bossa de mà. En aquest precís moments, va ser quan els agents van decidir intercedir i es van acreditar com a policies.

600 euros en metàl·lic

Després d'identificar-los i escorcollar-los els agents dels Mossos de la Bisbal van detenir a la parella per l'intent de furt del moneder de la dona, que contenia 600 euros que acabava de retirar del caixer.

Els detinguts, a qui els consten antecedents policials, van passar el dia 25 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.