El passat mes de desembre, la Fundació SER.GI va iniciar la campanya «SOS lloguers i subministres» i, des de llavors, s'han recollit 14.61 euros per ajudar a 33 famílies que es que es trobaven en dificultats per pagar el lloguer de l'habitatge o fer front a despeses d'aigua, llum i gas.

La campanya té el doble objectiu de recollir fons i sensibilitzar la ciutadania «sobre la problemàtica de l'habitatge, especialment arran de l'actual pandèmia». «SOS lloguers i subministres» s'ha prolongat fins a febrer d'enguany i s'han recollit prop de 15 mil euros, que han servit per ajudar a 33 famílies, prioritzant aquelles persones més afectades d'entre les que la Fundació ja està acompanyant en diferents programes al territori gironí.

Dels 14.618 euros recollits, 877 s'han destinat a despeses de subministres aconseguint que tres famílies hagin pogut pagar l'aigua durant uns mesos i tres famílies més poguessin escalfar la seva llar en els mesos de més fred. La resta, 13.741 euros, s'han destinat a pagaments de lloguer en situacions de morositat. Concretament, quinze famílies han pogut pagar part del lloguer i dotze famílies més han evitat entrar en processos de desnonament dels seus habitatges.