Els Mossos d'Esquadra han detingut sis homes per abusar sexualment de tres menors a canvi de diners i drogues a Girona.

Els fets es produïen en dos pisos de l'avinguda Sant Narcís i del carrer del Carme de la ciutat. La investigació policial va començar a finals de l'any passat quan un home va deixar una menor drogada a urgències de l'hospital Josep Trueta i va fugir.

Durant la investigació la policia va aconseguir identificar un grup de sis individus que havien mantingut relacions sexuals amb tres menors que anaven habitualment a aquests pisos. Un dels arrestats, a més, s'encarregava de publicar anuncis en webs de contactes.

Els arrestats són sis homes, d'entre 19 i 42 anys, de nacionalitats espanyola, portuguesa i dominicana, veïns de Girona, a qui s'acusa de ser els presumptes autors d'abusos sexuals a menors, inducció de menors a l'abandonament del domicili, omissió del deure de socors, exhibicionisme i delictes contra la salut pública.

Cinc d'ells tenen antecedents

Els detinguts, cinc d'ells amb antecedents policials, van passar a disposició del jutge guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els antecedents que tenen són per diversos tipus de delictes contra les persones i també contra el patrimoni.

Agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria Girona van detenir els sis individus el 18 de març però la investigació continua oberta i no es descarten més arrestos. Pel que fa les víctimes, totes les menors eren tutelades i s'havien escapolit d'un mateix centre del Berguedà.

Abandonada a Urgències

La investigació va començar el desembre de 2020, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que un home havia deixat una menor, amb símptomes d'intoxicació per drogues, a urgències de l'hospital Trueta de Girona i havia fugit del lloc.

Fruit de les indagacions, els agents van saber que la noia s'havia escapolit d'un centre terapèutic i educatiu del Berguedà. A més, van esbrinar que habitualment freqüentava un pis situat a l'avinguda Sant Narcís de Girona on es reunien toxicòmans.

Prostitució

Gràcies a la col·laboració ciutadana i les indagacions policials, els Mossos van constatar que al pis i en un altre situat al carrer del Carme es consumien i venien substàncies estupefaents així com es promovia, afavoria i es facilitava la prostitució.

Durant la investigació, els Mossos van identificar un grup de sis persones, els quals vivien en aquests dos pisos -un de lloguer i un de propietat-, i que havien mantingut relacions amb tres menors -que es coneixien entre elles i s'havien escapolit d'un mateix centre-, que anaven habitualment a aquests domicilis, a canvi de diners, droga o alcohol.

A més, un dels detinguts s'encarregava de publicar anuncis en pàgines de contacte per facilitar les trobades, és a dir, prostituir-les. Després de les indagacions, els agents van detenir el passat 18 de març els sis homes, però la investigació es manté oberta perquè podria haver-hi més detinguts relacionats amb el mateix cas.

Tots en llibertat amb càrrecs

Cinc dels sis detinguts compten amb antecedents policials i tots ells van passar el dia 19 de març a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.