Les processons . Després que el confinament obligués a cancel·lar tots els actes l'any passat, enguany la situació sanitària continua aconsellant no celebrar-les i així ho ha decidit el Procicat. Les parròquies, confraries, germandats, gremis i congregacions, però, han fet ús de la imaginació per organitzar actes que facin compatibles les mesures contra la covid i una certa activitat. En la majoria de casos s'ha optat per espectacles estàtics, com exposicions de les talles i passos. El que sí que es faran seran les misses i actes dins d'esglésies, on s'haurà de complir el 30% d'aforament.

La Conferència Episcopal Tarraconense ha recordat les mesures i ha recomanat ajustar horaris pel toc de queda. En concret, ha fet una sèrie d'orientacions per tal d'ajustar la Setmana Santa d'enguany a la situació sanitària actual. Així, s'insisteix en la necessitat de mantenir les distàncies, l'ús de mascareta i gel hidroalcohòlic i no sobrepassar l'aforament del 30%. D'altra banda, recomana convocar la Vetlla Pasqual del dissabte a una hora «oportuna» per tal que els fidels puguin complir el toc de queda de les 22 h.

Espectacles des dels balcons

Espectacles des dels balcons A la ciutat de Girona, no es podran veure les desfilades dels Manaies ni les processons de les confraries. Tot i així, la Junta de Confraries de Girona sí que ha decidit mantenir la Veneració de la Creu pel Divendres Sant. Serà un acte estàtic a les escales de la Catedral en què no hi podrà assistir ningú de públic, però que es podrà veure en directe a través de Televisió de Girona.

D'altra banda, Verges ha suspès per segon any consecutiu la Dansa de la Mort Tot i així, l'Associació la Processó de Verges ha avisat que mantindran la tradició viva a través d'un documental que estan enregistrant sobre aquesta Festa Patrimonial d'Interès Nacional. A més, el Dijous Sant a la tarda sonaran els tabals des de les teulades del municipi i conviden a tota la població a cantar l'Hosanna des del balcó a les deu de la nit.

A Besalú aquest divendres 26 de març s'hauria d'haver fet la processó dels Dolors, que es va suspendre seguint les recomanacions del Procicat. En aquest cas, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú ha anunciat que reservaran el prior, els comissaris i els predicadors que havien pensat per aquest 2021 de cara a la Festa dels Dolors del 2022. El que sí que mantindrà l'entitat són les misses del Quinari al llarg de tota la setmana a partir de les 20h.

El Via Crucis de Sant Hilari Sacalm ha quedat suspès. Tot i així, des de l'Ajuntament han optat per organitzar una exposició fotogràfica que mostra imatges d'aquest acte d'altres edicions i una altra amb diversos diorames de la Passió, que es podran veure al Museu de les Guilleries. A més, també s'han organitzat algunes activitats lúdiques com ara una recerca d'ous de Pasqua pel municipi.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus