El cap del servei de medicina intensiva de l'hospital Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt, Josep Maria Sirvent, va determinar dilluns a Twitter que l'empitjorament de les dades està desembocant a una situació «insuportable». «De nou, tots els indicadors van cap amunt. Mira que li poso optimisme però això ja és insuportable». També va constatar que els últims sis pacients que han entrat a l'UCI presenten un quadre clínic greu i la mitjana d'edat és de 49 anys.

Sirvent ja fa dies que alerta del risc de la flexibilització de les restriccions i l'augment de la interacció social, que pot repercutir plenament en l'inici de la quarta onada. Malgrat tot, en una piulada recent també va dir que «hem d'estar preparats per a tot, malgrat que estiguem esgotats i cabrejats».

Les dades d'ahir van tornar a evidenciar l'empitjorament continuat de la situació epidemiològica. Els indicadors de contagi es van disparar i el risc de rebrot va créixer setze punts més fins a 274 i la velocitat de propagació del virus (Rt) ho va fer vuit centèsimes fins a 1,24. Quant als casos, se'n van afegir 200 més i el total en la darrera setmana torna a superar el miler. Concretament, entre el 20 i 26 de març Girona ha registrat 1.050 casos, un 23% més que la setmana anterior, quan n'hi van haver 854.

Seguidament, ahir hi havia 158 gironins hospitalitzats per coronavirus, tres menys que el dia anterior, però un crític més.

Com a bona notícia, no es va registrar cap nova defunció i el total es manté en 2.007. A més, el risc de rebrot del Ripollès va baixar considerablement i ahir ja estava en 720 punts. Dies anterior havia arribat a superar el miler. El de la Garrotxa també va baixar fins a 786 però tots dos encara es mantenen molt elevats.

Xifres a l'alça a Catalunya

Respecte a Catalunya, les dades van seguir una evolució paral·lela a les de Girona. Els ingressats es van mantenir igual que el dia anterior però hi havia vuit crítics més. Salut va notificar 1.415 casos i catorze defuncions per coronavirus. Finalment, el risc de rebrot va pujar catorze punts i l'Rt, quatre centèsimes.