La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va celebrar dijous que Espanya agafa «velocitat de creuer» pel que fa a la vacunació contra la covid-19.

Darias ho va assegurar a les portes del Ministeri, minuts abans de marxar a inspeccionar al magatzem central de l'entitat les més d'un milió de vacunes d'AstraZeneca que han arribat aquesta tarda. Les vacunes seran distribuïdes de matinada a totes les Comunitats Autònomes perquè es puguin començar a injectar demà mateix.

Darias, que va subratllar el «nou rècord» assolit aquest dijous amb 306.000 dosis inoculades, va fer una crida a les Comunitats perquè «no parin de vacunar». També va reiterar que «l'objectiu del 70% de població vacunada a l'estiu està a l'abast de la mà».

A banda del milió de dosis d'AstraZeneca que van arribar aquest dijous, dilluns va arribar-ne un milió més de Pfizer i Moderna. Una xifra, dos milions de vacunes en una setmana, que Darias també va voler destacar. A banda ha anunciat que dilluns n'arribaran 1,2 milions més de Pfizer.

En la distribució d'aquests vaccins hi participa també el Ministeri de Defensa, atès que, segons va explicar Darias, a Ceuta, Melilla i les Canàries les farà arribar l'Exèrcit.