Els municipis de la Garrotxa donen la benvinguda al Fem Garrotxa el proper 7 d'abril. Es tracta d'un procés participatiu, en marc de l'elaboració del Pla Estratègic Participatiu de la Garrotxa 2020-2030, que compta amb un total de 16 taules participatives i una enquesta que recopilarà la veu i propostes de la població envers «el present i el futur de la Garrotxa». L'objectiu de disposar d'un Pla Estratègic per a la comarca, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU va sorgir del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb l'adhesió i compromís dels vint-i-un municipis de la comarca. Des del Consell Comarcal consideren que la seva participació «és clau per elaborar un pla que reculli les diverses realitats del territori».

Amb aquesta idea, des dels diversos municipis de la Garrotxa s'han creat espais d'informació a la ciutadania i coordinació i seran agents actius per fer arribar el projecte a la seva població.

Així doncs, a partir del 7 d'abril es podrà trobar un punt físic d'informació a cada municipi de la Garrotxa -situat principalment als ajuntaments- on, a banda d'informar-se, es podrà recollir i omplir l'enquesta en paper o en format digital. També, des dels municipis, es promourà la difusió del procés a les escoles a través d'un taller participatiu, amb la voluntat de recollir l'opinió d'infants i joves. Així mateix, es facilitarà a les entitats i organitzacions de la Garrotxa que puguin aportar de manera col·lectiva la seva veu al procés. Pel que fa a les taules participatives, seran temàtiques i tindran lloc cada dilluns i dimecres de forma virtual de sis a vuit del vespre. Les sessions seran obertes per tothom i caldrà inscripció prèvia.