El segon informe de l'Observatori sobre l'impacte de la covid-19 en els col·lectius vulnerables que s'ha fet a 220 usuaris dels programes de pobresa de la Creu Roja Girona revela que la pandèmia ha afectat negativament la salut emocional de sis de cada deu gironins. L'entitat remarca que l'impacta de la crisi sanitària «ha tornat a posar de relleu» que algunes persones «poden viure de manera més saludable que altres» en funció de les desigualtats socials i econòmiques. «Les desigualtats repercuteixen de manera clara en la salut de les persones, especialment de les més vulnerables», exposen en un comunicat.

A les comarques gironines, el 57% dels usuaris dels programes d'Intervenció Social afirmen que la pandèmia ha afectat negativament la seva salut emocional. Aquestes són dades que es desprenen que s'han extret a partir de trucades telefòniques a 220 usuaris de la Creu Roja de Girona. L'informe pretén obtenir una radiografia sobre el grau de vulnerabilitat, risc de pobresa i exclusió i necessitats i expectatives de les persones ateses per l'entitat.

«Les principals causes demorbilitat i mortalitat se solen relacionar amb mals hàbits d'alimentació i de vida però també cal buscar-les en les condicions quotidianes de vida, com ara l'accés a l'aigua segura, habitatges adequats, alimentació saludable, educació o feina, la disponibilitat de suport social i les condicions medi ambientals, més que les característiques físiques i biològiques de les persones», apunta la Creu Roja.

Campanya de l'OMS

Campanya de l'OMS Per aquest motiu, s'ha sumat a la campanya endegada per l'OMS amb motiu de la celebració dimecres del Dia Mundial de la Salut amb el lema «Construir un món més just i saludable».

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus