L'empresa Bassols Energia Distribució ja ha finalitzat les Bassols Energiaobres i preveu posar-la en funcionament el proper mes de maig. De moment, ja s'han començat les proves i verificacions necessàries per validar la subestació. L'empresa ha situat aquesta planta al polígon de Pla de Poliger de Sant Jaume de Llierca i està connectada a la línia d'Olot a Santa Llogaia d'Àlguema. La subestació permetrà augmentar el subministrament elèctric a les comarques de la Garrotxa i el Pla de l'Estany i ha suposat una inversió de més de 6 milions d'euros.

La planta també està pensada per proveir d'energia a una part dels subministraments elèctrics connectats a les subestacions d'Olot i Serinyà en cas que una de les dues falli. A més, permetrà satisfer la demanda energètica de Sant Jaume de Llierca i reforçarà la xarxa de 25 kV del municipi i de les comarques de la Garrotxa i Pla de l'Estany.

La planta rebrà l'energia de la línia en 132 kV i la convertirà a través de dos transformadors per distribuir-la a mitja tensió (25 kV). Aquest procediment es farà a través de dues cabines de doble barra amb aïllament amb gas. A més, la subestació també té un parc exterior amb els equips d'alta tensió de 132 kV i un altre parc per ubicar-hi els equips de mitja tensió i les sales de control, serveis auxiliars, magatzems i sales de comunicacions.