Tot i que encara és aviat per evidenciar els efectes negatius que els experts han pronosticat després de la Setmana Santa, la tendència a l'alça dels positius es va consolidar ahir a Girona. De fet, després de setmanes per sota dels 200 casos diaris, ahir es va superar aquest llindar. Concretament, Salut va notificar 215 positius.

D'altra banda, els indicadors de contagi van seguir una evolució contradictòria. El risc de rebrot va pujar tres punts, després de dies a la baixa, i la velocitat de propagació del virus va seguir en la mateixa línia descendent: va baixar tres centèsimes i es va mantenir sota el llindar d'1.

Seguidament, Salut va comunicar una nova defunció per coronavirus el total s'eleva a 2.035. Respecte a l'activitat hospitalària, ahir hi havia 173 gironins hospitalitzats, dos menys que el dia anterior, i 48 crítics, els mateixos

La Garrotxa amb el risc més alt

La Garrotxa es manté com la comarca gironina amb el risc de rebrot més elevat, amb 541 punts. La segueixen l'Alt Empordà (353), el Baix Empordà (282), el Gironès (289), el Ripollès (236), la Selva (206) i el Pla de l'Estany (70). L'índex de la Cerdanya és de 202 però pertany a una altra regió sanitària.

La Garrotxa també és la comarca gironina amb la incidència de casos dels darrers dies més elevada. Respecte a la positivitat de les proves que detecten la covid-19, ahir va seguir creixent a Girona i ja s'aproxima al 105.

D'altra banda, tres residències gironines es mantenen en situació «taronja», estat iniciat la setmana passada. Això vol dir que tenen algun cas de coronavirus diagnosticat. Segons fonts de Salut, es tracta de treballadors no vacunats que han donat positiu però que no han contagiat usuaris.

La vacunació completa del 92% de tots els interns i del 76% de treballadors de les residències de persones grans de Catalunya ha permès que un 98% dels 1.039 geriàtrics catalans estiguin ja lliures de coronavirus i que solament dos tinguin encara brots de la covid-19, dos menys que la setmana passada. Són residències de Barcelona i Tarragona.

Augment de crítics

Finalment, respecte a les dades de Catalunya, la velocitat de propagació de la covid-19 va continuar a la baixa i es va situar en 0,9, tres centèsimes menys, mentre el risc de rebrot va caure a 220 (-3). En paral·lel, la incidència a 14 dies va pujar i va passar de 240,27 a 244,58. Es van declarar 2.148 nous casos i el total ja s'eleva a 565.012. El 7,75% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.També es va informar de 28 noves morts, amb un total de 21.458 defuncions en tota la pandèmia. Hi havia 1.709 pacients ingressats als hospitals, tres menys que en el balanç anterior, i 483 persones a l'UCI, 25 més.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus