La Regió Sanitària de Girona va batre ahir el rècord de vacunacions en un dia amb gairebé 10.000 dosis administrades per part de Salut. Concretament, se'n van posar 9.913 -9.689 de primeres i 224 de segones- i es tracta de la xifra més alta des de l'inici de la campanya, el 27 de desembre. Des de la represa d'AstraZeneca i la consegüent ampliació de la franja d'edat a persones d'entre 60 i 65 anys, fa dues setmanes, que el ritme de vacunacions s'ha accelerat. A més, des d'aquesta setmana s'han habilitat una seixantena d'espais annexos als centres d'atenció primària des d'on vacunen persones de més de 80 anys amb Pfizer i, segons ha avançat Salut, ja s'està citant a persones d'entre 70 i 79 anys.

Paral·lelament, també cal tenir present que els hospitals de Calella i Trueta de Girona estan acabant de vacunar sanitaris amb Moderna i pacients considerats d'alt risc, entre els quals hi ha els que han rebut un trasplantament d'òrgan i els que pateixen un càncer, entre d'altres.

Després de la suspensió d'AstraZeneca a menors de 60 anys, caldrà veure com es desenvolupa el ritme de vacunacions a partir d'ara. De moment, el nombre de primeres dosis segueix sent molt més elevat que el de segones. I és que un 15% de la població gironina ha rebut almenys una dosi, mentre que només un 6% ja té la pauta completa, és a dir, que és immune a la covid-19. El criteri general és l'administració de dues dosis, amb l'excepció de les persones menors de 66 anys que hagin patit la malaltia amb anterioritat; en aquests casos només és necessària una dosi.

Un 91,9% d'usuaris de residències ja estan immunitzats, així com un 76% de treballadors de geriàtrics i el 76,8% del personal d'atenció primària i hospitalari. Un 74,2% de persones de 80 anys o més ja tenen la primera dosi.