Els veïns de Viladonja, a les Llosses. Les fortes pluges del juny de l'any passat van provocar un esvoranc i des de llavors no poden passar-hi. Com a alternativa, han de circular per una pista forestal que els allarga el trajecte i que, quan plou, està en males condicions. Entre els damnificats també hi ha càmpings i cases rurals que ho viuen amb impotència. L'Ajuntament ja té el projecte tècnic sobre la taula, després de treballar-ho amb la Diputació de Girona. Ara l'escull més important és el finançament. L'alcalde diu que la Generalitat els ha deixat sols i que no tenen capacitat per assumir els 250.000 euros que costarà l'obra.

La via afectada està envoltada de terrenys argilosos i ja hi ha senyalització de risc d'esllavissada. El que va passar, però, va ser que les fortes pluges -van arribar a caure 100 l per m2- van impregnar els terrenys i l'excés d'aigua va afectar el subsòl de la carretera, deixant la via completament descalçada. Des de dalt, però, l'asfalt s'ha mantingut.

L'Ajuntament tenia previst arreglar-ho en un any, però han passat deu mesos i creuen que no estarà acabat, ja que falta trobar els 256.000 euros que costa l'obra. El municipi té 212 habitants i un pressupost de 370.000 euros, i no ho poden assumir. A més, es queixen que la Generalitat els ha deixat sols, tot i que agraeixen el suport que han rebut de la Diputació.

L'esllavissada ha afectat l'activitat turística de la zona, i també els veïns. El consistori no descarta restringir el pas de vehicles pesants per evitar malmetre més la pista.