15 de abril de 2021
15.04.2021
Diari de Girona

Les cambres de comerç volen un confinament provincial i no per vegueries

Creuen que no té «cap sentit» que no es pugui anar a zones «superpoblades» i no a comarques amb poca gent

14.04.2021 | 23:21
Les cambres de comerç volen un confinament provincial i no per vegueries

Les tres cambres de comerç gironines han rebutjat el confinament per vegueries i demanen que s'estengui a tota la demarcació. Asseguren que si no s'amplia a tota la província, això suposarà «un greuge i una afectació important» per a les comarques de muntanya. Especialment la Cerdanya, que quedaria fora dels límits. Les cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols subratllen que no té «cap sentit» que es permeti la mobilitat «a les zones superpoblades de Catalunya», on viuen milers de persones, i que en canvi no es pugui anar entre comarques «amb molt pocs habitants». «El límit provincial donaria molt més marge», asseguren, reclamant que es tinguin en compte «les relacions comercials i socials dels territoris i municipis més aïllats».

A parer de les cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu, si el confinament s'amplia arreu de la demarcació, això també suposarà «obrir les comarques de muntanya». Recorden que tenen «molts menys habitants» que la resta, però que per contra, i precisament per això, «necessiten tenir una relació més fluïda amb altres zones més habitades per raons econòmiques i socials».

Les tres cambres gironines subratllen que «cal fer tots els esforços per mantenir a ratlla la pandèmia», però també reclamen que no s'oblidi l'economia, i que es doni «el màxim suport» a empreses i treballadors.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit