Les llars d'infants, escoles i instituts de les comarques gironines acabaran la segona setmana de classes després de Setmana Santa veient el progressiu ritme de creixement dels grups en què hi ha hagut algun positiu per covid-19. Segons les dades que va fer públiques ahir al matí el Departament d'Educació, que recollien els confinaments entrats al sistema per les direccions de cada centre fins al dimecres a la tarda, hi havia 2.829 alumnes confinats a les escoles gironines. Una xifra a la qual s'hi han d'afegir els 122 professionals de l'educació confinats (aquí hi ha tant docents com altres treballadors d'escoles i instituts). La llar d'infants Sant Miquel d'Olot és l'únic centre gironí que està tancat per covid-19 dels sis que hi ha en el conjunt de Catalunya on, segons les darreres dades, hi ha 25.273 alumnes i 1.152 docents i altres professionals confinats.

Les vacances de Setmana Santa varen servir per fer gairebé net entre els grups confinats a les escoles gironines. El dissabte 27 de març, just l'endemà del darrer dia de classe, hi havia 2.379 alumnes confinats i el dimecres 7 d'abril, un dia després d'haver tornat a obrir les escoles, el Departament d'Educació va notificar que hi havia 255 alumnes confinats. Des d'aquells 255 fins als 2.829 confirmats ahir, la xifra no ha parat de créixer dia a dia i, de moment, no sembla que ho hagi de deixar de fer aviat. Ni tampoc que pari de fer-ho amb una progressió que no és excessivament diferent de la que hi va haver en la tercera onada quan, a finals de gener, es va arribar a més de 5.000 alumnes confinats a les comarques gironines. En la segona onada, la de la tardor, es va arribar a un pic màxim per sobre dels 5.700 alumnes confinats en les escoles gironines.

Els 2.829 alumnes i 122 professionals de les comarques gironines que s'hauran d'estar a casa les dues properes setmanes són producte dels 117 grups confinats a la demarcació. Segons les darreres dades d'Educació, hi ha grups confinats a totes les comarques i en la majoria de casos només hi ha 1 o 2 grups confinats per centre, excepte algunes que en tenen tres i, de moment, només un amb quatre: l'institut Cap Norfeu de Roses. En canvi, amb un grup confinat menys (3), l'escola Pinya de Roses de Blanes és el centre amb més positius confirmats els últims deu dies amb 7; un més que a la Salle Girona, els Cendrassos de Figueres o el Brugulat de Banyoles.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus