Les dades d'ahir del Departament de Salut van mostrar una lleugera frenada de la transmissió del virus a la Regió Sanitària de Girona, així com de la majoria dels indicadors de la pandèmia. Tot i això, la caiguda és d'una centèsima (1,21), i el risc de rebrot va recular tres punts, situant-se a 350. Després que el divendres es disparessin els casos, un fet atribuïble als cribratges massius d'Olot i Girona, ahir van tornar a caure, tot i que se'n van xifrar 260.

Durant la setmana s'ha dut a terme una campanya de cribratges a Olot i a la Universitat de Girona, i el fet que s'hagin fet més proves ha fet que s'hagin detectat més casos. El cribratge d'Olot, que ahir va dur a terme l'última jornada de proves massives al casal de Sant Miquel, tenia l'objectiu de tallar el contagi entre persones asimptomàtiques de 16 a 70 anys. Durant les dues primeres jornades es van superar les 700 proves.

En el cas de Girona, la UdG va començar el 8 d'abril un cribratge amb l'objectiu d'arribar a 4.000 proves a persones de la comunitat educativa. L'objectiu és que s'allargui durant tres setmanes.

La pressió assistencial va tornar a pujar altre cop després d'una baixada registrada el divendres. Durant els últims dies han pujat de forma progressiva, i ja fa dues setmanes que no baixen de 170. Els casos més greus, a més, segueixen per sobre de la cinquantena des de fa cinc dies. Ahir se'n va registrar tres més.

D'altra banda, ahir també es van notificar tres noves defuncions. Fa un mes que Girona no registra més de cinc morts diàries, i fins ara la xifra total des de l'inici de la pandèmia és de 2.051 defuncions.

Catalunya registra 34 morts

Les dades de Salut d'ahir a Catalunya van reflectir 34 noves defuncions, la xifra més elevada des de fa una setmana. De fet, el divendres se n'havien notificat 3. A més, van registrar-se 2.301 nous casos. Durant l'última setmana la taxa de confirmats va ser de 143 casos per ada 100.000 habitants.Des de l'inici de la pandèmia s'han confirmat 67.660 contagis.

Pel que fa a la pressió assistencial, va seguir a l'alça, amb set ingressos més a les UCI després de diversos dies de descens, un fet que suposa que la xifra total s'elevi a 507. En total hi ha 1.604 pacients hospitalitzats per coronavirus, un fet que suposa una caiguda de 68 casos. D'altra banda, els indicadors de transmissió de la malaltia i el risc de rebrot van retrocedir tímidament. El risc de rebrot va baixar dos punts, situant-se a 358. El risc de transmissió va caure una centèsima, quedant a 1,38.

Pel que fa al ritme de vacunació, ahir ja s'havien posat la primera dosi un total de 168.649 persones, mentre que 49.387 ja tenen la immunització completa.