Representants del PP a les comarques gironines, encapçalats per la seva presidenta, Maria Àngels Olmedo, van reunir-se ahir amb empresaris i membres del sector comercial i turístic de l'Alt Empordà, per tal de fer un balanç de l'afectació pel tancament dels accessos secundaris a França. Segons va poder constatar Olmedo, «la davallada d'ingressos ha estat dramàtica». «Estem parlant d'una baixada de facturació de fins a un 70% en alguns sectors», va lamentar.

En aquest context, Olmedo va destacar la importància de poder vacunar la població el més aviat possible. «Així es podrà tornar a activar la mobilitat i tot el que comporta», va defensar. Tot i això, la líder del PP gironí es va mostrar molt crítica amb el ritme de vacunació: «Cal recordar que l'objectiu era tenir el 70% de la població vacunada abans del mes d'agost, però a dia d'avui està molt lluny de poder complir-se. Només tenim un 20% de la població vacunada amb la primera dosi», va subratllar.

D'altra banda, Olmedo va recordar que «està creixent molt el nombre de famílies amb greus problemes econòmics», i creu que això «només es pot combatre amb un pla de xoc per reactivar l'economia i els llocs de treball». «No és suficient donar només ajudes puntuals, sense criteri», va considerar, tot afegint que les restriccions han provocat «un mal irreparable» en alguns sectors.