Els hostalers de Girona veuen amb «esperança» el que queda de primavera i el proper estiu. Després d'haver passat un hivern «molt complicat» i amb ocupacions «molt baixes», el sector confia que es recuperarà a partir del mes de maig. De fet, aquest cap de setmana ja han vist com creixia el nombre de visitants, coincidint amb l'aixecament del confinament comarcal, la clausura del festival Strenes i la prova pilot festival StrenesObrir Girona. En concret, els establiments han registrat ocupacions mitjanes del 45% el divendres i del 68% el dissabte.

Unes xifres que el president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, creu que haurien estat «millors» si el temps hagués acompanyat. I és que la pluja ha estat un dels grans protagonistes aquest cap de setmana a la ciutat, fins al punt que ha obligat a suspendre el concert d'Arnau Griso que s'havia de fer a les escales de la Catedral de Girona, en el marc del festival Strenes.

Carreras, però, veu «amb molta confiança» una recuperació de l'ocupació, especialment amb la mirada fixada als propers dos caps de setmana en què la ciutat viurà una nova edició de Temps de Flors. Tot i que el format no serà com l'habitual i s'han reduït les activitats, sí que permetrà que la ciutat torni a rebre turisme, especialment de proximitat.

«L'Ajuntament ha fet un esforç, els amics de les flors de Girona també i, si el temps ens acompanya, creiem que el cap de setmana que ve tindrem unes ocupacions molt millors que les que hem anat tenint fins ara», assenyala Carreras.