Els Mossos d'Esquadra de Banyoles han detingut un home per robar 31 tapes d'embornals de tres poblacions del Pla de l'Estany

L'individu amb la seva parella van vendre les tapes, valorades en total en més de 1.400 euros, en establiments de gestió i recuperació de residus del Gironès.

L'arrestat és un veí de Porqueres de 30 anys, de nacionalitat espanyola a qui s'acusa de ser el presumpte autor d'un delicte de furt. La seva parella també ha quedat denunciada perquè portaven a vendre aquestes tapes de ferro en els establiments especialitzats per treure'n benefici.

Els fets es van desencadenar a mitjans del mes d'abril quan els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Banyoles van tenir coneixement, a través de les denúncies dels ajuntaments del Pla de l'Estany afectats, que s'havien furtat 31 tapes de clavegueram.

Concretament, havien sostret 23 peces a Banyoles, sis a Fontcoberta i dues a Palol de Revardit, valorades en 1.427 euros.

Venda en parella

Gràcies a la col·laboració ciutadana i a les investigacions d'aquesta comissaria, els agents van saber que una parella havia venut, en diverses ocasions durant els mesos de febrer, març i abril, material d'alumini, llautó, ferralla i cablejat de coure en diversos establiments de gestió i recuperació de residus de les poblacions de Sant Julià de Ramis i de Sarrià de Ter. Entre aquest material es trobaven les tapes d'embornal que constaven com a sostretes.

El passat divendres, 30 d'abril, els Mossos van detenir l'autor de les sostraccions, i van denunciar la seva parella pels mateixos fets.

Els lladres, per obtenir un benefici econòmic, portaven a vendre aquestes tapes de ferro en aquests establiments especialitzats, segons informa la policia.

El detingut, a qui no li consten antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui citat.