El Servei d'Inserció de la Fundació MAP social al Ripollès al llarg del 2020. Concretament, ho ha fet en el marc del programa d'integració laboral Incorpora de la Fundació «la Caixa».

Del total de contractacions, n'hi ha 26 que s'han fet al Centre Especial de Treball CETMAP, onze a l'empresa d'inserció InserMAP Ripollès i cinc a l'empresa ordinària. En paral·lel, des del servei han ofert el servei d'orientació laboral a 70 persones, 46 de les quals amb certificat de discapacitat i 24 que es trobaven en risc d'exclusió social. També han visitat 52 empreses per sensibilitzar sobre la contractació de persones que estan en situació de vulnerabilitat.

Segons ha informat la mateixa entitat, la Fundació MAP ha tancat el 2020 amb una plantilla que està formada per 315 persones, 180 dones i 135 homes. Pel que fa al perfil d'aquests treballadors i treballadores, un 83% són del Ripollès i tenen una antiguitat mitjana de nou anys.

La meitat de la plantilla compta amb certificat de discapacitat i, per tant, és personal de les diferents seccions del Centre Especial de Treball. D'aquests, un 78% té especials dificultats, bàsicament discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Pel que fa a l'altra meitat, es tracta de professionals de suport, tant per a les persones ateses com treballadors al CETMAP.

Suport a l'empresa ordinària

Suport a l'empresa ordinària En paral·lel, al llarg de l'any 2020, la Fundació MAP també ha donat suport al treball a dotze persones de l'empresa ordinària i ha comptat amb catorze treballadors a l'empresa d'inserció InserMAP Ripollès, creada per l'entitat per poder inserir laboralment les persones en risc d'exclusió social del territori.