La situació de bonança es matindrà almenys fins al cap de setmana i les altes temperatures en seran protagonistes. Dissabte es viurà el punt més àlgid amb registres que podrien superar en alguna zona els 30 graus. Ahir però, les comarques de Girona ja van viure la prèvia d'aquesta escalada de les màximes i els registres ja van assolir gairebé els 30 graus.

Un ambient primaveral que va portar gent a les platges però també, a deixar la caçadora a casa per anar amb màniga curta, sobretot a les principals hores del dia. Una situació que arriba ja en pla desconfinament i a les portes de Temps de Flors a Girona i també, de l'obertura de la restauració en hores nocturnes. Aquest ambient càlid afavorirà que la gent surti més al carrer i ahir, ja es va notar.

Entre els registres més destacats a la província -fins a dos quarts de tres de la tarda- ja s'havien assolit els 27,2 graus a Anglès ; a Banyoles el mercuri va escalar fins als 26,8 graus i a Girona ,fins als 25,6. Si bé, les màximes més destacades es van donar a l'interior, també van escalar de valent a punts de la costa i del Pirineu. Per exemple a Das va haver-hi 19,5 graus.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l'escalada dels termòmetres tocarà el seu punt més alt el dissabte i diumenge, ja començaran a baixar els registres i a entrar més nuvolositat en diversos punts de la província i també de la resta de Catalunya. Per tant, direm adeu a aquestes màximes elevades.

Borrasca a la vista

Borrasca a la vista I és que a partir de diumenge al vespre, una borrasca tornarà a portar la pluja a bona part d'Espanya i farà que els termòmetres es desplomin i marquin valors de final d'hivern. Segons recollia El Periódico, del mateix grup que Diari de Girona un canvi brusc de temperatura que, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), obeeix a la formació, dijous i divendres, d'una borrasca a l'Atlàntic, fruit d'una ciclogènesi explosiva que tindrà lloc lluny de la península Ibèrica, però els efectes de la qual es deixaran sentir al nostre país a finals de setmana.

Aquesta borrasca impulsarà el vent de migjorn i això farà pujar les temperatures el dissabte però, diumenge un front associat a la borrasca provocarà un canvi brusc del temps i farà que plogui en àmplies zones i que les temperatures baixin notablement fins a arribar a valors més propis de finals d'hivern que de primavera.

Es preveuen ruixats forts a l'entorn del Pirineu o dispersos a la costa. Mentre que els vents bufaran de l'oest i sud-oest amb ratxes fortes arribant a superar els 70 o 80 quilòmetres per hora en punts alts i del litorals. La temperatura també baixarà notablement.

Pluges dilluns

Pluges dilluns Dilluns continuarà la inestabilitat amb pluges i xàfecs i les temperatures continuaran baixant tot i que poden pujar una mica a la vora del Mediterrani.