Les terrasses i passejos de la Costa Brava es van omplir aquest cap de setmana aprofitant el bon temps i l'aixecament de l'estat d'alarma. Els restauradors treballen ara amb la mirada fixada als sopars que van poder començar a servir des d'ahir al vespre. Hostaleria a banda, qui també està «molt satisfet» amb l'allargament de l'horari de bars i restaurants és el comerç del litoral gironí.

A Platja d'Aro es va celebrar la Botiga al Carrer, aprofitant que més enllà de les cinc de la tarda l'hostaleria podia seguir oberta. «Això beneficia a tothom, perquè, abans, a les cinc veies que la gent marxava, malgrat que les botigues seguien obertes», va assenyalar el president dels comerciants de Platja d'Aro, Manel Canadell.

Tant els comerciants com els hostalers de la Costa Brava es van mostrar satisfets després d'un «bon cap de setmana». Les bones temperatures van fer que molts visitants omplissin els carrers de localitats com Palamós, Cadaqués, Platja d'Aro o Blanes. Però el que més il·lusiona el món de l'hostaleria, i de retruc el del comerç, és poder servir de nou sopars. El sector recorda que, en la majoria de municipis, es tracta d'una oferta «global» i, per tant, el tancament de la restauració afecta directament la resta de serveis.

«El que ens hem trobat aquestes setmanes és que a partir de les cinc de la tarda la gent se n'anava cap a casa, perquè ni tan sols podien anar a prendre alguna cosa en un bar. Això, nosaltres ho hem notat molt», va explicar el president de l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró (ADEM), Manel Canadell.

En aquest sentit, des de l'ADEM també lamenten que l'oci nocturn es mantingui tancat a Platja d'Aro. «És un sector molt important i que, com els altres, es complementa amb la resta», va detallar Canadell.

Tot i que el diumenge «no és el millor dia» per a la restauració del litoral gironí, ja que molts visitants tornen a les seves localitats de residència, el responsable de restauració de l'associació, Joan Díaz, va reconèixer que poder servir sopars de nou suposa una «glopada d'aire». Díaz preveu que, a partir d'ara, treballaran «molt», perquè «hi ha moltes ganes de sortir». A més, Díaz també va recordar que han passat un hivern «molt complicat» i no contempla que es pugui tornar a un confinament, ja que seria «devastador» per una part del sector. Des de l'ADEM calculen que prop d'un 15% dels locals d'hostaleria que hi havia abans de la pandèmia han tancat i no tornaran a obrir.

Com a previsió, a l'ADEM confien que el pròxim estiu serà «molt bo» en relació amb l'afluència de visitants. De fet, Canadell i Díaz van donar per fet que, si no hi ha noves restriccions, a partir de la setmana que ve «els carrers de Platja d'Aro estaran plens». De moment, aquest cap de setmana el municipi va celebrar una nova edició de «La Botiga al Carrer» que ha «superat expectatives», especialment dissabte, quan la quantitat de gent va ser «molt important».