Aquest cap de setmana s'han portat a terme diferents recollides de residus «Anem a netejar Europa» en català, un projecte a escala europea que busca denunciar els abocaments descontrolats de deixalles que es troben en diferents zones naturals.

La iniciativa, que ha estat coordinada per l'Agència de Residus de Catalunya, ha arribat a moltes poblacions gironines en les quals s'han organitzat recollides de residus, com són l'Estany de Banyoles, l'entorn de Besalú o el riu Daró de la Bisbal d'Empordà, entre d´altres.

A Girona, l'Associació Naturalistes de Girona va fer-ne una dissabte per recollir residus a la llera del Ter entre Girona i Sarrià de Ter, en la qual van participar famílies voluntàries i persones vinculades a l'entitat.

En declaracions al Diari de Girona, Adrià Compte, membre de l'Associació, va explicar que les recollides «són un pedaç», i que el que cal és «canviar el model de consum i producció». Compte va afegir que el que tracten és de conscienciar la importància del que anomenen les «tres R»: reduir, reutilitzar i reciclar.

Recollides a platges

Recollides a platges A la Costa Brava també es van dur a terme diverses recollides de residus, com és el cas de la que es va organitzar a l'Escala. La Brigada Salabret va convocar ahir diumenge els seus voluntaris a la platja de Riells.

Així mateix, el grup de joves Polseres Verdes va convocar dissabte dues recollides simultànies, una a la platja de Sant Feliu de Guíxols i l'altra a la platja de Riuet de Platja d'Aro, conjuntament amb altres entitats com el Grup Natura Sterna o el Centre Excursionista Montclar.