Ja hi ha més de mig miler de detinguts pel cas dels carnets de conduir falsos.

La macrooperació policial que va començar ahir ja es troba en la seva segona fase i continuen les detencions en diversos punts de la província i la resta de l'Estat.

La cúpula de la banda, formada per 12 persones i que falsificava i venia els permisos de conduir ja ha dormit als calabossos de les comissaries de les comarques gironines.

Almenys 300 detinguts en un macrooperatiu contra una xarxa que falsifica carnets de conduir

Almenys 300 detinguts en un macrooperatiu contra una xarxa que falsifica carnets de conduir Mossos d'Esquadra / CNP

Són més d'una desena de persones que s'han estat a les comissaries dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional. Cap dels líders de la banda, ha declarat en seu policial.

Ahir l'operatiu de grans dimensions va irrompre de bon matí per diverses comarques gironines però el centre d'atenció es van focalitzar a Sant Feliu de Guíxols i Quart. A la localitat ganxona, hi vivia l'informàtic de la DGT, un treballador extern, que s'encarregava presumptament de robar les dades i posteriorment, amb un intermediari - el de Quart- es fabricaven els carnets i posteriorment, altres persones els facilitaven i venien.

Uns permisos que han permès que milers de persones, prop de 2.000, hagin pogut portar un vehicle sense tenir cap tipus d'aptiud ni certificat legal. Uns carnets pels quals han pagat entre 4.000 i 10.000 euros.

Macrooperació policial a Girona contra una banda que falsifica carnets de conduir

Macrooperació policial a Girona contra una banda que falsifica carnets de conduir Diari de Girona

. La causa està oberta per falsedat, suborn, blanqueig i grup criminal. La jutge del jutjat d'instrucció número 1 de Girona és l'encarregada del cas. Que va destapar l'Associació d'autoescoles gironines juntament amb el Grup Operatiu Fronterer de l'AIC (Àrea d'Investigació Criminal) dels Mossos de Girona la tardor passada.