Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona. Diuen que està «desbocada» i que cal fer alguna cosa per aturar-la, ja que els animals estan fent «molt mal» als conreus. El coordinador d’Unió de Pagesos a les comarques de Girona, Narcís Poch, va assegurar que actualment hi ha setze exemplars per quilòmetre quadrat. En aquest sentit, Poch ho va comparar amb França, on registren poblacions de cinc porcs de mitjana per la mateixa extensió de terreny. Per la seva banda, els caçadors expliquen que fan batudes constants i assenyalen que ha caigut el nombre de caçadors de manera important els darrers anys per la «mala fama» que han agafat.

«Necessitem més canya contra el senglar. Ha de ser una caça molt més intensiva». Així de clar es va pronunciar Poch, amb relació a la població de porcs que hi ha a la demarcació. Una població que ha crescut de manera important els darrers anys i que preocupa tant pagesos com caçadors i administració. De fet, a la zona de les Gavarres s’ha registrat un increment de batudes arran del nombre d’exemplars que hi ha.

Poch va assegurar que actualment la demarcació té una mitjana de setze porcs per quilòmetre quadrat, tres vegades més que França. Per això, va reclamar que es posin més mesures per controlar la població. A més, va carregar contra «la lentitud vergonyant» de l’administració a l’hora d’autoritzar batudes.

«No té sentit que triguin un o dos mesos a donar permís, perquè en el temps que es tarda autoritzant la batuda el porc pot tirar per terra el sembrat i el pagès perd la collita», va destacar Poch.

Una funció «reguladora»

La solució, segons Poch, passa perquè la caça faci una funció «reguladora» de la fauna. «El problema és que amb el senglar la situació la tenim completament desbordada i no està controlat per cap costat», va concretar el coordinador d’UP a Girona.

El president de la Federació de Caça de Girona, Josep Blanquerna, va assenyalar que les batudes són «constants» i va recordar que la funció que fan «surt de franc» als ciutadans, tot i que la mala fama ha fet caure el nombre de federats.