La Regió Sanitària de Girona segueix millorant els seus indicadors de la pandèmia. Una de les dades que permet fer una valoració positiva de la situació epidemiològica és la caiguda consecutiva des de fa dies de les hospitalitzacions. I és que després de mesos veient com aquests indicadors anaven a l’alça sense remei, durant l’última setmana han caigut a una velocitat considerable.

Les xifres d’ahir, facilitades pel Departament de Salut, van registrar una caiguda de deu ingressos per coronavirus, que sumada als últims tres dies suposa una disminució de 40 ingressats. La xifra total és de 119. Des del 16 d’octubre no s’havia registrat un nivell de pressió hospitalària menor a la província.

Pel que fa als casos més greus, ahir va tornar a caure la xifra i els ingressos a les UCIs s’han situat a 39. Des del mes d’octubre passat no s’havia aconseguit baixar de 40 hospitalitzats a les unitats de cures intensives.

D’altra banda, la resta d’indicadors també va seguir un camí descendent. Es van registrar 119 contagis i cap defunció. Des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 73.438 persones a la demarcació i n’han mort 2.122.

El risc de rebrot va baixar 22 punts de cop, situant-se a 275, i el risc de transmissió també va baixar dues centèsimes fins a situar-se a 0,91. A més, ha baixat la positivitat de les proves, i ara se situa al voltant del 6%.

La situació a Catalunya també és estable. Durant l’última actualització de dades només s’ha notificat una mort per covid-19 i 1.030 nous contagis, unes xifres que demostren una clara evolució a la baixa juntament amb la resta d’indicadors, com el risc de rebrot, que se situa en 167, tretze punts menys que l’última actualització.

La xifra de persones ingressades als hospitals també segueix baixant i ahir hi havia 1.082 pacients, 57 menys que l’últim dia, dels quals 399 estan en les UCIs. Fa dos dies que els ingressos greus es mantenen per sota dels 400.

D’altra banda, la velocitat de propagació del virus és de 0,82, dues dècimes menys, mentre que el percentatge de PCR i test d’antígens que donen positiu és del 4,44 %, 20 centèsimes menys i per sota del 5 % que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia.