La Rambla de Figures va viure ahir al matí un acte en suport als encausats pels diferents talls a l’autopista AP-7 en les protestes en contra de la sentència del procés i de la «repressió de l’estat espanyol». Durant l’acte, molts crits en contra de les forces de seguretat, en especial els Mossos d’Esquadra. El portaveu d’Alerta Solidària, Martí Majoral, va carregar contra alguns agents per l’actitud que tenen en algunes de les protestes independentistes.

Majoral també ha assenyalat el jutge instructor de la causa que agrupa 197 investigats pel tall al Pertús. El portaveu d’Alerta Solidària va denunciar que impedeix que les compareixences siguin telemàtiques i obliga els investigats a anar a declarar a Figueres, malgrat que en molts casos son persones de les Terres de l’Ebre o Ponent. «Això és una forma de càstig. No té cap altre sentit, perquè sap que haurà d’arxivar la causa», exclama.

L’advocat de la Catalunya del Nord Mateu Pons, que va assistir alguns dels detinguts per la Gendarmeria en el tall del Pertús v explicar que la fiscalia francesa va arxivar de seguida la causa perquè «si vols protestar és normal que facis un cert enrenou». «Hem de preguntar a les institucions europees per què els mateixos fets es jutgen de manera tant diferent en un costat o altre de la frontera», va dir.

L’acte ha conclòs amb el testimoni de dues de les encausades i amb el cant de l’himne dels Segadors i l’Estaca de Lluís Llach.