El Servei Català de la Salut (CatSalut) i l'Institut Català de la Salut (ICS) està ultimant el desplegament dels mòduls de reforç als centres d'atenció primària de la Regió Sanitària Girona i durant aquest mes se n'han instal·lat cinc més. En concret, s'han ubicat als Centres d'Atenció Primària (CAP) Josep Masdevall de Figueres, Tordera (Maresme), Can Gibert del Pla i Dr. Joan Vilaplana de Girona i Blanes-2 (Selva). Així doncs, dels 15 previstos a la regió, ja n'hi ha 13 d'instal·lats, 7 dels quals en funcionament, i els sis restants, en procés de muntatge. Pel que fa als dos mòduls pendents, corresponents al CAP Canet de Mar i al CAP Sant Feliu de Guíxols, es preveu que els treballs comencin en les properes setmanes.

Els mòduls es col·loquen en espais annexos als centres sanitaris amb l'objectiu de traslladar l'activitat relacionada amb el coronavirus fora del CAP, com ara la realització de proves PCR i l'atenció als pacients amb simptomatologia respiratòria sospitosa de covid-19. Així, es poden crear dobles circuits i garantir una major seguretat per als professionals i pacients.

El primer mòdul es va instal·lar a Cassà de la Selva i progressivament s'han anat col·locant la resta. Aquests equipaments tenen una durada mínima de 18 mesos i un cost mitjà de 70.000 euros.