La millora de les dades de la pandèmia no s’ha vist reflectida en l’anàlisi dels principals indicadors que Sanitat fa setmanalment. De fet, la província de Girona es manté en l’alerta 3, el mateix grau que la setmana passada però un nivell per sota de fa quinze dies, quan estava en alerta màxima per coronavirus.

Aquest indicador es basa en la situació epidemiològica i la capacitat de les UCIs i es classifica en quatre graus depenent de la gravetat. Girona està al nivell tres juntament amb Madrid, Biscaia, Guipúscoa, Burgos, Palència, La Rioja, Saragossa, Màlaga i Sevilla segons la darrera actualització del Ministeri de Sanitat. Cal destacar que no hi ha cap província en alerta 4, que és la més elevada, per segona setmana consecutiva.

Segons la mateixa font, la principal causa que situa la província en aquest nivell és la incidència acumulada en catorze dies, que fins a finals de la setmana passada era de 162,1 casos per cada 100.000 habitants. D’altra banda, la incidència de casos dels darrers set dies i en persones de més de 65 anys és bastant elevada. Finalment, segons aquest balanç, l’ocupació de les UCIs gironines és del 40,3%, xifra lleugerament inferior a la de la setmana passada.

Finalment, una altra dada que ha millorat lleugerament respecte a la setmana passada és la traçabilitat dels casos gironins, ja que ha passat del 45,2% al 47,7%. Això vol dir que es desconeix l’origen de més de la meitat de positius, és a dir, no se sap si es van contagiar perquè són contactes estrets d’algun positiu en concret.

Malgrat tot, es tracta del percentatge més elevat de Catalunya. En segon lloc hi ha la província de Lleida (41,2%), seguida de Barcelona (37,4%) i Tarragona (34,9%).

La millor notícia d’ahir és que Catalunya no va sumar cap nova mort.

Finalment, la majoria de províncies estan en alerta 2 i les úniques comunitats autònomes senceres que estan en alerta 1 són les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Extremadura, Navarra, la Regió de Múrcia, Galícia i Astúries.

Repunt d’ingressats

Respecte a les dades actualitzades ahir, es va confirmar la tendència a la baixa dels indicadors de contagi. Ahir la taxa de reproducció del virus era de 0,77, una centèsima menys que el dia anterior. Aquest indicador avalua la mitjana de persones que pot contagiar una persona infectada. Seguidament, el risc de rebrot va seguir baixant i s’aproxima al llindar de 100. Un cop se situï per sota, el nivell deixarà de ser «alt».

Quant als casos, Salut en va notificar 53, un 19% menys que el dia anterior, i no es va sumar cap nova mort.

Per altra banda, la pressió hospitalària va pujar lleugerament i ahir hi havia cinc ingressats més. En canvi, els crítics es van estancar en la mateixa xifra que el dia anterior.

Finalment, la millor notícia d’ahir és que Catalunya no va sumar cap nova mort. Aquest fet no es produïa des del juliol de l’any passat. Tampoc hi va haver cap ingrés nou a les UCIs dels hospitals catalans, que fins ahir tenien 256 pacients en estat greu. No obstant, sí que va augmentar el nombre global de persones hospitalitzades per coronavirus. Hi havia 757 ingressats, 25 més que el dia anterior. Per tant, la situació hospitalària va seguir una tendència similar a la de Girona.

Per altra banda, la velocitat de propagació del coronavirus va pujar una centèsima i el risc de rebrot es va mantenir en la mateixa xifra que el dia anterior. Finalment, Salut va notificar 407 nous positius.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus