La Regió Sanitària de Girona ha assolit una fita important en el progrés de la vacunació: s’han superat els 300.000 vacunats de primeres dosis. Una dada destacada i que evidencia el bon ritme de vacunació actual és que una tercera part d’aquests vaccins s’han administrat el darrer mes. I sense anar més lluny, dues terceres parts d’aquestes s’han posat en els darrers dos mesos. De fet, a l’1 d’abril el nombre de vacunats amb una dosi encara no arribava als 100.000.

Respecte a les segones dosis, en dos mesos se n’han posat 100.000; fins a principis d’abril n’hi havia menys de 50.000 administrades.

La «velocitat de creuer» de la campanya que anticipaven experts i autoritats sanitàries pels volts de Setmana Santa és una realitat i, de moment, s’estan complint els terminis fixats. A més, des de fa menys d’una setmana, Salut ha iniciat la vacunació de segones dosis a treballadors de serveis essencials i sanitaris que no estan a primera línia. En pocs dies el percentatge d’immunitzats ha pujat de forma considerable. De fet, un de cada quatre professionals sanitaris o sociosanitaris que no estan a primera línia de la covid-19 ja estan immunitzats, així com el 17,3% de treballadors de serveis essencials.

Col·lectius més vacunats

Dels col·lectius més vacunats la darrera setmana, destaca la població de 50 a 59 anys, ja que més de la meitat de gironins ja ha rebut almenys una dosi. Per altra banda, el nombre de persones immunitzades de 70 a 79 anys ha augmentat un 20% i ha passat del 60% al 79,6%. 

Els col·lectius més vulnerables, entre els quals hi ha les persones d’edat més avançada o dependents, ja tenen un percentatge molt elevat. Pràcticament tres quartes parts de la població de més de 60 anys ja té almenys una dosi. Destaquen els usuaris de residències i les persones de 80 anys i més, ja que superen el 90% de vacunats. 

Fins a la darrera actualització, un 40,9% de la població de més de setze anys ja té una dosi, dada que es tradueix al 34,4% de la població general. Un de cada cinc gironins de més de setze anys ja té la pauta completa de vacunació i, per tant, ja està immunitzat.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus