El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses demana que l’equip de govern municipal impulsi un pla d’habitatge municipal que, entre altres accions, contempli la realització d’un cens d’habitatges buits del municipi.

Segons asseguren, existeix un gran nombre d’habitatges buits actualment al poble, molts dels quals es troben en un "estat de degradació important". Apunten que es concentren principalment a la Vila Vella i a l’eix format pel passeig Comte Guifré i l’avinguda amb el mateix nom.

"Cal avançar per recuperar i promoure habitatges buits per tal de posar-los a disposició de persones joves, grans i famílies que vulguin viure al nostre poble. Cal ser proactius amb polítiques que puguin implicar un increment de la població i l'elaboració d’un pla d’habitatge aniria amb aquesta direcció”, apuntava el portaveu dels republicans, Sergi Albrich, a l'últim ple.

El portaveu afegeix que disposar d'aquesta radiografia permetria dur a terme "polítiques d’habitatge jove o adaptades a les persones grans que viuen soles", però degut a la "negativa recurrent de l’equip de govern això no ha estat possible".

Albrich recorda que demanen un cens d'habitatges buits "des del 2012": "Gairebé deu anys després ho tornem a posar a sobre la taula, tot recordant que fa més de setze anys que Sant Joan no posa en marxa cap campanya d’habitatge de protecció oficial”, considera.

Polítiques de seguretat

A la mateixa sessió plenària, el grup municipal d’ERC va tornar a insistir perquè l’equip de govern abordi la problemàtica derivada de la venda de droga en determinats punts del municipi. “Cal que l’ajuntament s’impliqui i lideri actuacions amb els cossos de seguretat per evitar que aquesta realitat continuï produint-se a plena llum del dia", conclou el portaveu.