Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona a mans del seu home a Porqueres.

Es tracta del primer crim masclista de les comarques gironines d'aquest any.

Cap a les deu de la nit, l'autor va anar a la comissaria de Banyoles dels Mossos a confessar que l'havia matada.

El succés s'hauria produït durant la tarda, l'home la va apunyalar però el marit no s'hauria entregat fins hores més tard i per tant, l'hauria deixat dessagnar fins a la mort. La va apunyalar a la panxa i el coll.

7

Un home mata la seva dona apunyalant-la a Porqueres

Els Mossos van anar fins al domicili de la parella a Porqueres, al carrer Canigó del nucli de Mata, on juntament amb el SEM es va certificar la mort de la dona, natural de Letònia i de 48 anys. El cos presentava clars signes de violència.

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona s’han fet càrrec de la investigació per aclarir les circumstàncies de la mort.

El presumpte autor del crim està detingut, és un home de nacionalitat espanyola amb antecedents. De fet, compta amb antecedents per diversos robatoris i tràfic de drogues. Aquesta nit ha dormit a la comissaria dels Mossos de Banyoles i està previst que passi a disposició judicial demà o dissabte.

Segons detalla el TSJC, el detingut va estar a presó per delictes de robatori amb violència, amb intimidació, amb força i trencament de mesura cautelar. Els seus antecedents estan cancel·lats perquè ha complert totes les penes imposades. Va sortir de presó fa 4 anys

I és que de moment no se sap el motiu que va propiciar l'atac, tot i que l'agressor assegura que es van discutir i després la va ganivetar. Abans d'anar a la policia però, van passar moltes hores i la dona es va dessagnar. L'home hauria assegurat a la policia que anava sota els efectes de les drogues en el moment dels fets.

Una persona molt coneguda a la població

La víctima mortal es diu Alla i era molt coneguda a la població. Vivia a Porqueres fa més d'una dècada. La dona havia manifestat les últimes setmanes amb una veïna que no estava bé amb el marit i que li havia demanat que marxés de casa. Tot i això no hi ha denúncies presentades per la víctima cap al seu marit. La parella no tenia fills i estava casa des de l'any 2019.

Treballava fent neteges de la llar, però havia estat també com a empleada de caixa a l'estació de servei El Poste de Mata fins al passat mes de gener. Aquest matí, la seva responsable, entre llàgrimes i frustració, recordava la dona, a qui ha definit com molt alegre i "amb qui es podia confiar molt". Una companya de la benzinera, la Yamilet, ha explicat que la parella feia tres anys que s'havien casat, en feia uns sis que vivien al pis on s'ha produït l'assassinat i l'home sempre semblava "afectuós" amb ella.

Tot i això, la víctima li havia explicat l'historial delictiu del presumpte assassí, M.A. qui compta amb antecedents penals i havia estat a la presó. La víctima també li havia relatat que feia uns quatre mesos que no estaven bé i ella l'havia aconsellat que marxés de casa o el fes fora. També li havia aconsellat denunciar-lo perquè algun dia "essent drogoaddicte no li donaria diners i li faria alguna cosa". Tot el nucli de Mata està consternat pels fets.