Olot posa en marxa el nou casal de barri a Pequín, després que l’Ajuntament signés dimarts un conveni conjunt amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i amb l’Associació de Veïns del barri per tal de gestionar conjuntament el nou casal d’aquesta zona de la ciutat.

El 2019 el consistori va llogar el local, situat a l’avinguda Santa Coloma 99, per tal que acollís activitats de mitjà i gran format del barri. Amb aquest equipament, l’Ajuntament apunta que es volia «potenciar la proximitat i presència als barris, facilitar el treball preventiu i tenir més capacitat de connectar persones, activitats i, en definitiva, fer xarxa i crear espais de trobada i de relació entre les persones per crear uns barris més cohesionats i potenciar una millor convivència».

El nou local compta amb un espai polivalent amb un escenari i una sala de dimensions més petites, pensada per acollir reunions o formacions.

Espai de trobada veïnal

El nou casal de barri de Pequín, a més d’albergar la seu social de l’Associació de Veïns del barri, té l’objectiu de ser un espai de trobada veïnal, un «indret propulsor d’activitats i dinamització del barri i de la ciutat», ja que es planteja que s’hi duguin a terme activitats d’arreu d’Olot sorgides d’associacions o entitats olotines.

A nivell operatiu, el consistori, conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Associació de Veïns del barri de Pequín, compartiran la gestió del local de barri. A més, s’està treballant perquè l’espai pugui acollir les activitats de reforç escolar durant l’estiu.