La millora de les dades de la pandèmia ha permès que la província de Girona baixi del nivell 3 al 2 d’alerta per coronavirus. Aquest indicador es basa en la situació epidemiològica i la capacitat de les UCIs i es classifica en quatre graus depenent de la gravetat. Girona està al nivell tres juntament amb divuit províncies més segons la darrera actualització del Ministeri de Sanitat, que es fa setmanalment. Cal destacar que encara en queden vuit en alerta 3: Biscaia, Guipúscoa, Àlaba, Palència, Valladolid, Sevilla i Granada. En canvi, ja no en queda cap que estigui en alerta 4.

La resta de províncies catalanes també estan en alerta 2. Segons la mateixa font, la principal causa que situa Girona aquest nivell és la incidència acumulada en set dies, que fins a finals de la setmana passada era de 45,4 casos per cada 100.000 habitants. Finalment, segons aquest balanç, l’ocupació de les UCIs gironines és del 32,8% mentre que la setmana anterior era del 40,3%.

Hi ha vuit comunitats autònomes que estan al nivell 1: Galícia, Cantàbria, Navarra, Extremadura, la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, les Illes Balears i les Illes Canàries. Les que tenen la incidència de casos més baixa són Múrcia i València.

Girona suma dues morts

Respecte a les dades actualitzades ahir per part de Salut, novament es va confirmar la tendència a la baixa dels indicadors de contagi. Ahir la taxa de reproducció del virus era de 0,98, dues centèsimes menys que el dia anterior. Aquest indicador avalua la mitjana de persones que pot contagiar una persona infectada. Seguidament, el risc de rebrot va seguir baixant fins al llindar de 100. Un cop se situï per sota, el nivell deixarà de ser «alt».

Quant als casos, Salut en va notificar 37, un 49% menys que el dia anterior, i es van sumar dues defuncions.

D’altra banda, la pressió hospitalària també va baixar. Ahir hi havia els mateixos hospitalitzats però els crítics van baixar en dos pacients menys.

Finalment, quant a la vacunació, diumenge es va tornar a estancar a diferència del diumenge anterior, quan el ritme va ser molt elevat per la represa de segones dosis a col·lectius essencials.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus