Dels vuit parcs aquàtics que hi ha a Catalunya, els tres de la Costa Brava són els primers que engeguen temporada. Dijous ho va fer l’Aquabrava de Roses, i ahir s’hi van sumar els dos propietat de Parcs Aquàtics de la Costa Brava (l’Aquadiver i el Waterworld). La resta del país tenen previst obrir al llarg de les properes setmanes, fins a principis de juliol.

A Lloret de Mar, ahir ja van vendre un miler d’entrades. Sobretot, la majoria a grups d’estudiants d’institut que passen uns dies al municipi arran del final de curs. Però entre els que ahir baixaven pels tobogans o nedaven a les piscines, també hi havia famílies, grups d’amics i –fins i tot- algun estranger.

El director general de Parcs Aquàtics de la Costa Brava, Julià López-Arenas, confia que aquesta temporada no sigui «com el desastre» de la passada (en què la facturació els va arribar a caure fins a un 70%). López-Arenas espera que l’avenç de la vacunació i el relaxament de mesures ajudin a apropar-se a les xifres prepandèmia. Tot i que ja alerta que, depèn de com, encara s’hi estarà lluny.

«El 2019, entre l’Aquadiver i el Waterworld ens vam moure en uns 300.000 visitants; aquest any, esperem situar-nos en uns 225.000 o 230.000», indica. «De totes maneres, aquestes són encara previsions molt inicials, perquè caldrà veure com responen tant el turista de proximitat com l’estranger», hi afegeix el director general.

Turista de proximitat

De moment, els parcs aquàtics confien en el turista de proximitat. López-Arenas explica que, en el cas de l’Aquadiver, són «raonablement optimistes» i esperen «apropar-se força» a les xifres prepandèmia. Perquè a la Costa Brava Centre el turista català i espanyol hi té més tirada, «solen anar a càmpings i són més receptius a atraccions d’aquesta mena».

Pel que fa a Lloret de Mar, però, el director general diu que aquí hi ha «més incertesa». Entre d’altres, perquè aquesta és una destinació que depèn molt del turista estranger, i les incògnites que encara hi ha de cara a l’estiu (sobretot, amb els britànics), porten López-Arenas a dir que «es fa difícil pensar que ens acostarem a la normalitat).

Ahir, a l’Aquadiver es van vendre 250 entrades. Per a aquest cap de setmana, però, López-Arenas diu que les previsions són bones. Perquè es faran descomptes en les entrades, i també jornades especials (dirigides a clubs esportius o entitats, entre d’altres).

Aquadiver i Waterworld sumen 260 treballadors (dels quals, 140 treballen a Lloret i la resta, a Platja d’Aro). El parc aquàtic del Baix Empordà, precisament, enceta temporada inaugurant una nova zona infantil i familiar, que ha suposat una inversió de 600.000 euros, tal com va avançar a principis de setmana el Diari de Girona. Per al de Lloret de Mar, la companyia abans de la pandèmia ja va adquirir una finca de 8.000 metres quadrats per ampliar el parc.