L'epidemiòleg Antoni Trilla, cap del servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, va afirmar ahir que «és totalment segur retirar la mascareta a l’aire lliure», sempre que no hi hagi aglomeracions.

En una entrevista a RAC1, l'epidemiòleg es va mostrar, tot i això, preocupat per la reobertura de l’oci nocturn, ja que considera que pot provocar un repunt de casos, i va dir que hauria estat preferible «aixecar primer les mascaretes a l’exterior i després anar obrint altres coses».

«En una situació relaxada com l'oci nocturn, es pot perdre la noció del risc. Segur que a la majoria de locals es farà bé, però també n'hi haurà uns altres en els quals no es farà tan bé«, va dir Trilla, que va reiterar que «és un risc de contagi que es pot estendre a la comunitat».

Trilla, assessor del Govern sobre la covid-19, va urgir així mateix a «avançar sempre que sigui possible» en la vacunació amb la segona dosi d’AstraZeneca, ja que a Catalunya «ja hi ha casos de transmissió comunitària de la variant índia», que és més contagiosa i pot provocar «algun cas de major gravetat».

Insistència de l’oci nocturn

Per la seva banda, el secretari general de la patronal d'oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, en una entrevista en la mateixa emissora, va dir que el sector espera obrir al 100 % aquest estiu i va mostrar la seva confiança en què es permeti augmentar aviat l’aforament interior, ja que «Salut s’ha compromès a revisar les mesures cada quinze dies».

La reobertura de les sales a partir del dia 21 permetrà al sector «agafar rodatge» de cara a la revetlla de Sant Joan, el dia 23, que serà, va dir Boadas, «una nit multitudinària, la segona més important de l'any després del Cap d’Any».