El nombre de pacients ingressats a les UCIs dels hospitals gironins s’ha mantingut estable en els últims dies. Per cinquena jornada consecutiva, la darrera actualització del Departament de Salut va notificar quinze crítics, dades similars a les registrades a principis d’octubre del 2020. Pel que fa als ingresats en planta, actualment en són 57, quatre més que el dia anterior. Mentrestant, les dades de la pandèmia mantenen la tendència a la baixa.

En el balanç del dissabte, es van notificar 43 nous positius a la regió sanitària de Girona, 35 menys que el dia anterior. Amb aquests, el total acumulat des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 75.690. El nombre de contagis ha disminuit respecte a la setmana anterior. Aquesta n’hi ha hagut 373, mentre que l’anterior van ser 450. Durant el mateix període s’han fet 7.743 proves PCR i 3.285 testos d’antígens, dels quals un 3,75% ha donat positiu. Alhora, també es va diagnosticar una nova defunció, amb la qual el total acumulat és de 2.141 víctimes mortals de la pandèmia.

El risc de rebrot continua en alerta moderada, amb 86 punts, un menys que el dia anterior. La velocitat de propagació (Rt) ha augmentat dues centèsimes i es troba en 0,91. Tot i això, es troba per sota de la setmana anterior, quan era d’1,01.

Mateixa tònica a Catalunya

A la resta del territori català, la situació segueix una tònica similar. Actualment hi ha 181 pacients en estat crític, dos menys que el dia anterior. En planta, en canvi, han augmentat en cinc els pacients ingressats, i ara mateix n’hi ha 515. En l’última actualització es van notificar 683 nous positius, amb els quals el total acumulat és de 615.118 des de l’inici de la pandèmia. Durant la setmana passada es van fer 75.188 proves PCR i 33.242 testos d’antígens, dels quals ha donat positiu un 3,37%. També es van comptabilitzar dues noves defuncions, que fan un total de 22.224 des de l’inici de la pandèmia.

El risc de rebrot és moderat, amb 86 punts, dos menys que el dia anterior. La velocitat de propagació del virus, en canvi, ha augmentat una dècima fins a 0,94, però es troba més avall que la setmana passada, quan se situava en 1,04.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus