El programa de prevenció d’abusos i maltractament a la gent gran de la Creu Roja a Girona ha atès, des de principi d’any, cinquanta-sis persones.

La iniciativa, adreçada a majors de seixanta-cinc anys vol prevenir negligències i tractes inadequats a la gent gran, les traves a la seva participació social, les estafes o l’abandonament, entre d’altres.

Dels cinquanta-sis atesos, a tretze se’ls ha fet acompanyament psicològic individual i s’han fet vint-i-cinc intervencions.

Tot plegat, amb l’objectiu de «gestionar» l’impacte emocional i les afeccions psicològiques provocades per una situació de maltractament en un robatori, estafa, abús, engany econòmic o situacions familiars conflictives.

També s’han atès vuit persones en tràmits de l’àmbit de l’assistència social; vint-i-cinc persones han participat en tallers de competències bàsiques i vint-i-nou més en tallers de competències tècniques per prevenir furts o estafes.

Prevenció

D’altra banda, s’ha donat informació i consells de prevenció sobre les estafes relacionades amb la covid-19 a tretze persones i s’ha fet seguiment social de trenta-sis més, amb cent intervencions. Per fer les activitats, l’entitat ha comptat amb nou voluntaris que han fet cent deu hores de voluntariat per participar en el projecte.