Operatiu policial contra l'explotació laboral a les comarques gironines. El dispositiu conjunt de la Policia Nacional i Guàrdia Civil s'ha realitzat en establiments de sis municipis de la província i ha acabat amb cinc expedients perquè els empleats no estaven donats d'alta. També s'han detingut cinc estrangers per situació irregular en aplicació de la Llei d'Estrangeria. 

Aquest tipus d'operacions, que compten amb la col·laboració de la Inspecció Provincial de Treball, tenen com a prioritat la detecció de possibles casos d'explotació laboral i també es fan inspeccions dels locals comercials. En aquest cas ho han fet en 11 establiments de Girona, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Palamós i Blanes.

En la inspecció dels locals, la policia va identificar 36 treballadors que es trobaven al seu lloc de treball en el moment de la intervenció.

La Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Girona per la seva banda ha iniciat cinc expedients per incompliment de la normativa reguladora dels drets i relacions laborals, perquè els treballadors no tenien la corresponent autorització per poder treballar al local inspeccionat. Aquests expedients, si prosperen, podrien comportar multes des d'un mínim de 10.000 euros fins a un màxim d'un milió euros.