Tres comarques gironines, la Cerdanya, el Ripollès i el Baix Empordà, ja no tenen cap cas Covid en majors de 64 anys des de fa una setmana. En total, la xifra de comarques catalanes que viuen la mateixa situació s'eleva a deu. Les altres set comarques en què la vacuna ja ha immunitzat les persones de més de 64 anys i no s'ha donat cap nou contagi en aquesta franja d'edat els últims 7 dies són: l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran, l'Alt Urgell, el Montsià, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Vallès Oriental. Els indicadors epidèmics segueixen millorant lentament a Catalunya, els hospitals es van buidant també de pacients de Covid, especialment les UCI.

Els investigadors del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) de la UPC han explicat que caldrà fer el seguiment de casos per edats en aquest moment clau per entendre l'epidèmia i esperen que al final d'aquesta setmana es consolidi la tendència a la desaparició del virus en les persones grans.

Segons les dades actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, avui hi ha un total de 503 pacients amb Covid ingressats als hospitals catalans, 9 menys que ahir, dels quals 158 són a l'UCI, 21 menys que la vigília, una xifra que no es donava des del 29 de setembre, fa nou mesos.