Després que el mes de novembre de 2020 l’Ajuntament d’Olot aprovés per unanimitat un seguit de canvis a l’ordenança de circulació del nucli antic amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat en aquest barri, aquesta tardor entrarà en vigor la limitació de l’accés segons l’horari i la reducció de l’entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial. En aquest sentit, es concentrarà l’entrada de vehicles comercials i transportistes durant les primeres hores del matí, de sis a deu, i les primeres de la tarda, de dos quarts de dues a dos quarts de cinc, aproximadament.

Únicament podran accedir-hi en qualsevol moment els residents, els titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai, les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat, els serveis d’emergències, serveis municipals, taxistes, repartidors de farmàcies així com familiars de residents i persones grans. Pel que fa a la resta de ciutadans i ciutadanes, caldrà disposar d’autorització expressa si s’hi vol accedir en horari restringint.

D’aquesta manera, l’accés al nucli antic quedarà limitat únicament a aquelles persones i vehicles que disposin del comandament de desbloqueig de pilones renovat. El control de l’accés al nucli antic es continuarà realitzant a través de pilona i mitjançant càmeres fotogràfiques als accessos de Sant Rafel i el passeig Bisbe Guillamet.

Totes aquelles persones incloses dins dels àmbits anteriorment mencionats disposen des del 28 de juny i fins al 31 d’agost per poder renovar i actualitzar els seus comandaments. Els aparells estan vinculats a cada vehicle individualitzat a través de la seva matrícula.

A partir d’aquesta tardor, l’accés al nucli antic d’Olot només podrà realitzar-se pel carrer Sant Rafel; plaça Mora; carrer Valls Vells; carrer Alta Maduixa; carrer Sant Ferriol; carrer Esgleiers (Sastres); passeig Bisbe Guillamet (Casal Marià) i el passeig Bisbe Guillamet (al costat de l’Ajuntament d’Olot).