El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va apostar per limitar els horaris d’alguns establiments, com podrien ser els bars, per aturar l’increment de casos. «Menys hores oberts, menys risc de contagi», va dir a RAC1. El doctor va considerar que tornar al toc de queda hauria de ser «una de les últimes possibilitats» i va argumentar que limitar els horaris dels establiments seria una «posició intermèdia». Va valorar que el tancament de l’oci nocturn «pot ajudar» i que, en tot cas, el que s’ha d’evitar són situacions de risc com aglomeracions o interiors i complir estrictament les quarantenes. D’altra banda, va afirmarque la variant Delta pot representar ara un 50% dels casos i serà la majoritària en aproximadament un mes.

Trilla va considerar que el Govern deu estar pensant què pot fer i què no i li ha recomanat que ho argumenti molt bé des del punt de vista jurídic per evitar que els jutges ho tombin. En tot cas, va afirmar que, ara per ara, no caldrien mesures que limiten al màxim drets fonamentals.

UCIs preparades

Pel que fa a la pressió assistencial, va apuntar que les UCIs encara no estan notant un gran efecte però que s’estan preparant «per si s’han d’ampliar». Entre aquests que acaben a crítics, va reconèixer que n’hi haurà de vacunats però va insistir que seran una clara minoria.

En línies generals, va valorar que ara s’està en fase de mitigació i que el que s’ha de fer és intentar diagnosticar tots els casos. Va afegit que «ajudaria» que la gent complís bé les quarantenes i va defensar que es prenguin mesures malgrat les afectacions econòmiques que pugin tenir. «Si no aturem els contagis, anirem pel camí del pedregar», va declarar l’epidemiòleg.