L’Ajuntament de Llívia ha anunciat l’establiment de converses amb l’Estat per mirar de canviar de lloc el radar de velocitat que ha desfermat un moviment veïnal de rebuig arran d’una arribada massiva de sancions. L’equip de govern va informar als veïns que el mateix consistori, l’empresa gestora del servei i el Ministeri de Transports, sobre el qual va recordar que és l’administració titular de la via, «estan mirant si hi ha la possibilitat de canviar l’emplaçament» del radar que hi ha a l’accés a Llívia pel costat de Puigcerdà.

Les converses impliquen tant l’Ajuntament com el ministeri de Foment i el Consorci Serveis de Recaptació Cerdanya Ripollès, al qual el mateix consistori li va delegar la gestió de les sancions del radar el mes d’abril.

Protestes contra el radar

Una ubicació errònia del radar de control de velocitat és un dels arguments que ha fet el col·lectiu veïnal que ha impulsat els talls de carretera els dissabtes a la tarda per denunciar l’arribada en bloc d’unes 9.000 multes a la vila, segons les seves dades. En aquest sentit, els afectats qüestionen que el radar faci fotos en un tram que encara no és dins l’estricte nucli urbà de Llívia i que controli la velocitat dels vehicles que surten de la població, quan els conductors ja es troben en un entorn de carretera.