Les associacions de famílies (AFA) de les escoles Malagrida i Pla de Dalt d’Olot denuncien que el Consell Comarcal de la Garrotxa els ha «expropiat» el servei de menjador escolar, que fins ara gestionaven des de l’entitat. Les famílies diuen que l’ens comarcal va tirar pel dret i va adjudicar el servei d’aquests dos centres sense comptar amb els pares i mares. Per intentar aturar-ho, van presentar un recurs a la decisió, que l’ens va desestimar. Des de l’AFA de Malagrida ja han acordat portar-ho al Contenciós administratiu i demanar la suspensió cautelar del canvi de gestió. També han elevat el cas al síndic de greuges.

Una quinzena d’AFA van signar un manifest en defensa de la gestió del menjador escolar per part de les famílies. Denuncien «amenaces constants» per part del Consell per tal de gestionar aquest servei, «manca de transparència» i un «interès desmesurat» per fer-se’n càrrec. El detonant va ser la recent licitació per part de l’ens comarcal del servei de menjador de les escoles Malagrida i Pla de Dalt, totes dues d’Olot. Actualment, el servei –que aglutina uns 600 alumnes- el gestionaven les AFA a través de la contractació d’una empresa privada, però ara denuncien que el Consell ha tirat pel dret i els ha «expropiat» el servei. El president de l’AFA de Malagrida, Sebastià Bennasar, diu que ho han fet per motius «econòmics» i que la rebaixa en el cost per als pares i mares que publiciten és «ridícul».

Bennasar insisteix que fins ara no hi havia hagut cap queixa en la gestió feta i que no entenen per què s’ha pres aquesta decisió, malgrat l’oposició de les famílies, que havien manifestat reiteradament que volien continuar gestionant-ho. El president de l’entitat denuncia pressions per diverses vies per intentar quedar-se amb el servei i acusen el Consell de possible «prevaricació».

Les dues AFAs afectades van recórrer la decisió, però després que el Consell els hagués tombat la petició, la de Malagrida va acordar portar el cas als jutjats. «Presentarem un contenciós administratiu i demanarem la suspensió cautelar», diu Bennasar. A més, van informar al síndic de greuges, que ja ha admès l’escrit i ha demanat informació al Consell Comarcal. Les famílies creuen que el canvi anirà en contra de la qualitat del servei, però l’ens comarcal nega les acusacions.