La representant de la CUP a la Diputació de Girona, Laia Pèlach, renúncia al seu càrrec després de dos anys de mandat. Pèlach, que també es regidora de Guanyem a l’Ajuntament de Girona, va entrar a la Diputació el juliol de 2019 en substitució de Lluc Salellas. Diari de Girona ha intentat parlar amb ella per conèixer els motius d’aquesta decisió, però es remet a una roda de premsa que laCUP ha convocat per dilluns, en la qual valoraran la feina feta durant aquesta primera part de mandat, explicaran la renúncia i anunciaran la persona que prendrà el relleu.

Nascuda a Girona l’any 1980, Pèlach és diplomada en educació social i llicenciada en sociologia. Ha treballat, principalment, en els àmbits de l’educació en el lleure, l’educació social, l’ocupació i la igualtat de gènere. Durant l’anterior mandat va ser portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona. Va revalidar l’acta de regidora el juliol de 2019, i va ser llavors quan va entrar com a diputada provincial.

Durant aquests dos anys ha estat molt crítica amb el govern de Junts i ERC, especialment en qüestions com la igualtat de gènere o el funcionament del Patronat de Turisme.