Alerta per forts ruixats avui a la tarda a les comarques gironines. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha llançat un avís de perill que augura que en zones del nord de la província hi poden caure xàfecs amb una intensitat forta. Estan previstos ruixats que poden superar els 20 litres en mitja hora.

Aquesta situació, segons l’avís del SMC, estarà centrada en les comarques del Pla de l’Estany, l’Alt Empordà, el Ripollès i la Garrotxa. Aquest episodi de fortes pluges amb perill de superar el llindar es donarà a partir de les 12 del migdia i fins a les sis de la tarda. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Si bé la situació de perill es donarà en aquests punts de la geografia gironina, s’ha de dir que a partir de mig matí s’esperen ruixats més febles a la resta de la província. Ahir ja van caure 5 litres a la tarda a Olot, segons el Meteocat.

Aquesta pluja serà molt benvinguda a la província perquè es troba en situació de manca de precipitacions. Fa molts dies que no plou a molts punts del territori. Una situació que els últims incendis forestals d’aquestes dues últimes setmanes han posat clarament de relleu.

La necessitat de pluja és generalitzada i la vegetació amb la qual s’han trobat els Bombers a l’hora de lluitar contra els focs així ho demana. Boscos secs que ràpidament han cremat, en algun cas, ajudats per la tramuntana.